BLOG

MEIMERINGEN 🤔

MIJN VERJAARDAG (17 MEI) 😳

Omdat mijn moeder 3 dagen na mij jarig was, was mijn verjaardag (17 mei) weinig bijzonder. Als er familie over de vloer kwam voor mijn moeders verjaardag, werd de mijne door hen meestal vergeten.

DE MAAND MEI: WAT EEN ROTMAAND 😞

De maand mei heb ik nooit leuk gevonden. Sterker nog: wat een rotmaand. In 2015 waren wij de dag na mijn verjaardag, op 18 mei, uitbehandeld. Definitief ongewenst kinderloos. De jaren daarna wilde ik mijn verjaardag helemaal niet meer vieren. Hoe kon ik nou een feestje vieren op 17 mei terwijl 18 mei een dag later altijd een "zwarte" dag zou zijn? Ik vond dat mei heel veel ellendige dagen telde op de kalender. Dodenherdenking. Een paar dagen later een vermoorde politicus. Die ene zondag waar alle mama's in het zonnetje worden gezet. Een vliegtuigramp waarbij slechts 1 passagier (een jongetje uit Tilburg) de ramp overleefde. De vuurwerkramp in Enschede (gelukkig bleef mijn oma ongedeerd). Als 18 mei voorbij was kon ik weer enigzins opgelucht ademhalen.

HET GAAT BETER MET MEI 😃

Dit jaar hebben we met mijn verjaardag een paar dagen in een heus kasteel gelogeerd. Ik heb samen met Bob Swart echt de dag van mijn leven gehad. En 18 mei? Ik heb werkelijk geen moment aan deze voorheen "zwarte" dag gedacht. Voor het eerst van mijn leven: geen moment! Ook alle andere dagen van rampspoed in mei zijn nu niet meer van die zwarte dagen. Niet omdat ik er niet meer bij stil wil staan, maar omdat er rust is gekomen in mijn proces. Ik ben gelukkig en dankbaar voor de mooie dingen in mijn leven.

ONS HUWELIJK 💍

Volgend jaar gaan we trouwen op 17 mei, want Bob wilde zo graag dat mijn verjaardag weer een fijne, bijzondere dag zou worden. Dankzij jou, Bob, was 17 mei dit jaar al een heel bijzondere dag. Volgend jaar krijgt 17 mei er een nog een hele bijzondere betekenis bij als we gaan trouwen.

MEI KRIJGT WEER KLEUR 🌺

En de maand mei? Die bekijk ik inmiddels met hele andere ogen. Mei is niet meer zwart, ze krijgt steeds meer kleur. De maand waarin alles steeds meer groeit en bloeit, de eerste warme dagen, jonge dieren worden geboren, lente! 🐣

Liefs, Mariska