BLOG

HERSENSPINSELS 🧠🕷

Daar zit ik dan. In de badkamer. 6 dagen over tijd.

"Natuurlijk kan ik niet zwanger zijn," denk ik.

"Ja, maar..." zegt een ander stemmetje in mijn hoofd.

"Absolute onzin!" denk ik weer.

"Maar als het wel zo is," zegt het andere stemmetje, "dan heb je toch echt een boel problemen!"

"Schei toch uit," denk ik. Daadkrachtig voeg ik er aan toe: "ik ben 50 en ga richting overgang. Logisch dat ik dan wat onregelmatig ongesteld word!"

Het andere stemmetje: "maar je bent nog nooit in je leven 6 dagen over tijd geweest!! Reken nou eens even uit: dan ga je een week of 6 voordat je gaat trouwen bevallen!"

Ik raak aardig in de ban van het andere stemmetje en denk: "eh ja... dan ben ik hopelijk net weer op de been voor mijn bruiloft."

"Dat bedoel ik nou," zegt het andere stemmetje. "En hoe doe je dat nou, een baby van 6 weken op je bruiloft? Wie moet daar dan op letten? Waar laat je die baby?? Enne... heb je er al over nagedacht dat je dan vrienden kwijtraakt? Die vriendinnen die ongewenst kinderloos zijn komen dan echt niet meer hoor... daar hoor je nooit meer iets van. En met de website, je werk, en de lotgenotencontactdagen kun je dan ook meteen stoppen."

Ergens weet ik dat het onzin is. Dat ik conclusies aan het verbinden ben aan de gevolgen van een hersenspinsel. Toch moet ik er echt even bij gaan zitten. Mijn hoofd tolt, mijn gedachten lijken om elkaar heen te draaien. Het lijkt wel even of er iemand in mijn hoofd bezig is om mijn hersencellen door elkaar te gooien zodat ik even helemaal van de wap ben. Zoiets als een spin in mijn hoofd die met zijn webdraad verbindingen aan het spannen is tussen hersencellen die niet met elkaar corresponderen. Is dat nou waar het woord hersenspinsels vandaan komt??

Hoe dan ook kom ik gelukkig enige tijd later tot bezinning, en mompel in mezelf "ik word vast morgen gewoon ongesteld."

Dat was dus inderdaad "gewoon" het geval.

Het blijft wel een vreemde gewaarwording dat een sprankje hoop, vertwijfeling, teleurstelling en opluchting in zo'n korte tijd zó dichtbij elkaar ligt. Daarvan raak je dus inderdaad weer even helemaal "van de wap."

Dan nu als een haas naar het Kruidvat (nee, ik maak geen reclame, we hebben gewoon geen Etos hier). Niet voor een test dus, maar wel voor een voorraad voor de maandelijkse rode shizzle! 🙈

Ergens toch wel opgelucht! 🤔

Herkenbaar? 🙄

Liefs, Mariska