Boek reviews

Op deze pagina kun je reviews lezen en schrijven van het boek “Huisje, Boompje, Beestje, Tranen”.

Reviews verschijnen binnen 24 uur hier op de website, maar moeten handmatig worden “goedgekeurd” door de webmaster om spam te voorkomen.

9 Replies to “Boek reviews”

 1. Valerie

  Ik denk dat Mariska’s bijzondere boekje bovenal troostrijk en heilzaam zal zijn voor degenen die in dit helse proces – de intense worsteling – zoekende/lijdende/bewegende zijn (of waren) …

  Als vriendin heb ik het met bewondering tot me genomen. Werd ik diep geraakt door de persoonlijke woorden en beelden. Wat een kracht! Wat een moed!

 2. DES Centrum

  Een mooi en ontroerend boek. Heel toegankelijk en helder geschreven, met goed bruikbare tips en adviezen. De tekeningen en gedichten geven het extra diepte. Bijzonder hoe openhartig Mariska haar eigen verhaal vertelt. Een waardevol boek voor iedereen die midden in dit proces zit.

 3. Bonsje Kraaij van den Berg

  Het boekje wat ik zo graag had willen hebben toen ik jaren geleden was uitbehandeld! Want dit rouwproces droeg ik alleen. Een zeer herkenbaar verhaal, van een vrouw die zichzelf wil helpen en begrijpen bij het verlies van haar droom. Al doende helpt ze meteen andere vrouwen en wensvaders met hun proces. Fijn en praktisch geschreven, vol nuttige informatie en linkjes naar nog meer informatie. De tekeningen en gedichten van Mariska raken diep…
  Uiteindelijk ben ik onverwacht toch nog moeder geworden. Waarbij mensen verwachten dat de pijn van al die jaren infertiliteit ineens is weggevaagd. Dat is niet zo, de pijn en het verdriet blijven bij je, ondanks de enorme dankbaarheid om mijn kind. Dankjewel Mariska, voor het delen van je verhaal. Ik ga het boekje doorgeven aan iemand die het goed kan gebruiken.

 4. Jacqueline

  Een mooi boek over het ongewenst kinderloos zijn.
  Mariska vertelt integer en openhartig over haar persoonlijke ervaringen met het ongewenst kinderloos zijn.
  In haar boek beschrijft ze de verschillende fasen van ongewenste kinderloosheid: de gevoelens die ongewenste kinderloosheid met zich meebrengt, de vaak goed bedoelde adviezen van anderen, de verschillende fasen van rouw en de manier waarop ze er voor zichzelf mee om is gegaan. Haar boek geeft steun en herkenning voor de vrouw die te maken krijgt met het uitblijven van kinderen. Bewonderenswaardig is de manier waarop Mariska is omgegaan met haar verdriet. Het verdriet heeft ook positieve dingen gebracht. Met veel empathie en begrip steunt en begeleidt ze andere vrouwen in het omgaan van het verdriet van kinderloosheid.
  Haar boek is een fijne steun voor alle vrouwen in deze situatie.
  En bewijst dat achter de wolken de zon schijnt. Het wordt wel weer licht.

 5. Eduard E.

  Verhelderend en makkelijk te lezen!

  Een praktisch boekje voor mensen die ongewenst kinderloos zijn en inzicht willen krijgen in hun eigen verwerkingsproces.

  Mariska de Bruin is op dit gebied ervaringsdeskundige. Met haar verkregen inzicht door trainingen, het veel uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en het oprichten van een eigen website helpt zij anderen het kinderloos zijn een plaatsje te geven in hun leven.

  De mooie illustraties en gedichten waar veel gevoel uit spreekt, maken dit boekje heel prettig om te lezen.
  Het is ook een gids tot het vinden van verdere hulpverlening, heel handig!

 6. Tanja

  Het boekje huisje, boompje, beestje, tranen heb ik met een warm hart gelezen. Veel herkenning in het persoonlijker verhaal van Mariska. Openhartig geschreven met waardevolle tips met eigen tekeningen. Een opsteker!

 7. Nina Janssen

  Een boek wat niet alleen de ervaringen van de schrijfster beschrijft als zij ongewenst kinderloos blijft, maar ook verduidelijking geeft wat dat hele proces nou inhoudt. Het is ook een soort handleiding met tips. Het is niet ingewikkeld geschreven en ook geen “dikke pil” om te lezen. Dat maakt het fijn leesbaar! Het hele boek en de gedichten erbij vond ik wel aangrijpend.

  Nina Janssen

 8. Monica

  Zo krachtig ben je dan Mariska, als je heel je pijnlijke ervaringen in een boek mag uiten. Dat heeft ze gedaan. Het raakte me na het lezen van haar ervaringen, alhoewel ik zelf wel kinderen heb, maar ook miskramen heb gehad, waardoor ik daarin even stil kon staan als je geen kinderen kan krijgen. Haar verhaal zo duidelijk en goed verwoord.
  Voor de vrouwen die dit hebben meegemaakt, of er zelfs in staan, haal je kracht uit dit boek, en vooral uit jezelf. Door dit boek verbindt je je met andere vrouwen, en dat je weet: je bent niet alleen.
  Dank je wel Mariska voor het delen van jouw verhaal.

  Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *